mei 24, 2024

Educatieve voordelen van het verstrekken van speelgoed aan kinderen

2 min gelezen

Uit onderzoek blijkt dat spelenderwijs leren een belangrijk onderdeel is van de ontwikkeling van een kind. Speelgoed is meer dan alleen plezier en spelletjes voor kinderen. Het meeste speelgoed biedt kinderen op zijn minst enige gelegenheid om te leren. Het beste speelgoed prikkelt de zintuigen van een kind, prikkelt hun verbeelding en moedigt hen aan om met anderen om te gaan.

Baby’s en speelgoed  

I’m Toy loopwagen is een houten speelgoed dat in de afgelopen jaren drastisch is gegroeid in aanzien bij kleine kinderen. Baby’s willen graag meer over de wereld om hen heen leren, en ze hebben nog veel te leren. Elke nieuwe vorm, kleur, textuur, smaak en geluid is voor hen een leerervaring. Door je baby speelgoed te geven dat veilig en stimulerend is, zal hij zijn zintuigen ontdekken. Rammelaars en speelgoed dat muziek maakt, zijn favoriet bij baby’s. Speelgoed met contrasterende kleuren is fascinerend voor baby’s en stimuleert hun zich ontwikkelende zicht. Terwijl ze opgroeien, kunnen baby’s speelgoed gebruiken om de duurzaamheid van objecten en oorzaak-gevolgrelaties te onderzoeken. Ze hebben ook voorwerpen zoals blokken nodig om motorische vaardigheden en hand-oogcoördinatie op te bouwen.

Speelgoed voor peuters

Peuters kunnen met een grotere verscheidenheid aan speelgoed spelen dan toen ze kleiner waren. Ze kunnen nog steeds genieten van een deel van het speelgoed waarmee ze als baby’s speelden, en dat is prima. Dezelfde blokken waarmee ze een jaar of twee geleden speelden, kunnen hen nieuwe en andere onderwijskansen bieden naarmate hun kennis toeneemt. Maar ze hebben ook speelgoed nodig dat is ontworpen met kinderen van hun leeftijd in gedachten. Vormsorteerders zijn geweldig voor peuters. Ze leren ze hoe ze vergelijkbare items kunnen matchen en bieden ouders de mogelijkheid om ze de namen van de vormen te leren. Legoblokken bieden de mogelijkheid om meer te leren over kleuren en symmetrie terwijl ze hun motorische vaardigheden ontwikkelen.