juni 22, 2024

ZZP’er in de zorg? Hier 3 tips voor je boekhouding

2 min gelezen

Als je werkzaam bent als een ZZP’er is het je vast niet ontgaan dat je zelf de boekhouding moet doen. Dit is niet vaak de meest favoriete taak voor ZZP’ers. Veel mensen weten niet eens waar ze moeten beginnen met de administratie. Val jij ook in die categorie? Dan is hier wat goed nieuws. Je kan hieronder namelijk drie handige tips vinden die je kan gebruiken voor de boekhouding.

Boekhouden online

Tegenwoordig kan je het internet voor bijna alles gebruiken. Dit geldt ook voor de boekhouding. Je kan namelijk gebruik gaan maken van een boekhoudprogramma online. Het boekhoudprogramma is dan eigenlijk een verzamelplaats voor alle administratie. Het grootste voordeel van online je boekhouding doen, is dat je daardoor een mooi overzicht creëert. Een overzicht van de administratie is natuurlijk altijd fijn om te hebben.

Er zijn nog een aantal andere voordelen van een boekhoudprogramma. Eén daarvan is dat je een applicatie hebt waarmee je foto’s kan maken van bonnen. Hierdoor hoef je niet elke bon te bewaren om deze te gebruiken bij de administratie. In het boekhoudprogramma wordt de bon meteen verwerkt en dat is natuurlijk hartstikke handig. 

Hulp van boekhouder

Stel je voor dat je de boekhouding zelf hebt proberen bij te houden, maar dat het je niet lukt. In dat geval hoef je niet meteen in paniek te raken. Je kan namelijk hulp inschakelen van een boekhoudprogramma voor ZZP’ers. Het is mogelijk om het boekhoudprogramma te combineren met de hulp van een boekhouder. Het is daarbij belangrijk dat je van tevoren duidelijke afspraken maakt. 

Door duidelijke afspraken te maken, weet de boekhouder goed hoe hij jou kan ondersteunen bij de administratie. Overigens kan je altijd om advies vragen als je er zelf niet helemaal uit komt. Je kan zelf op zoek gaan naar een boekhouder in Hilversum. Het is wel belangrijk dat je een boekhouder kiest waarbij je het gevoel hebt dat je hem kan vertrouwen. De boekhouding is namelijk een belangrijke taak.

Factureren online

Een belangrijk onderdeel van de boekhouding is het factureren. Als ZZP’er is het aan jou om facturen te sturen naar klanten zodat deze klanten betalen voor jouw werk. Wanneer je gebruik maakt van het boekhoudprogramma, kan je de facturen via daar opstellen. Je kan zelfs een standaard factuur maken waarbij de verplichte gegevens al ingevuld zijn waardoor jij alleen de klant hoeft in te vullen.

Maak je gebruik van de hulp van een boekhouder? Dan kan je deze taak uiteraard ook aan de boekhouder overlaten. Het fijne aan een boekhoudprogramma is dat de facturen meteen worden verwerkt in de administratie. Hierdoor hoef je het zelf niet meer handmatig in te voeren. Heerlijk, toch?