juni 24, 2024

Letselschade zittingen

1 min gelezen
letselschade arnhem

Als je een schadevergoeding wilt eisen omdat je letselschade hebt opgelopen dan kan er een zitting volgen. Deze zitting is bij de civiele rechter. Bij deze zittingen is een advocaat verplicht. Hierbij kan
letselschade Arnhem een goede optie zijn. Een letselschade advocaat is namelijk gespecialiseerd in dit gebied. Zo weet je zeker dat je de beste verdediging hebt bij dit proces.

De partijen

Als de gedaagde het eens is met de eis van de schadevergoeding dan hoeft er geen zitting te volgen. Als de gedaagde het niet eens is dan kan hij een conclusie van antwoord laten opstellen door zijn advocaat. Als de gedaagde niet reageert dan volgt er ook een zitting. Bij de zitting is een rechter aanwezig. Ook is er een griffier aanwezig. Verder is er een eiser met zijn advocaat, en gedaagde met zijn advocaat aanwezig. Tijdens deze zitting wordt de zaak behandeld. De eiser en gedaagde hebben ook spreekrecht. Je kunt dus je mening uiten voor de rechter. Voor deze zitting zou je letselschade Arnhem Kunnen inschakelen.

letselschade arnhem

De beslissing

Na de zitting zal de rechter beslissen of de schadevergoeding zal moeten worden betaald. Indien je het niet eens bent met de uitspraak, dan kun je hiertegen in hoger beroep. Na het hoger beroep is er nog de mogelijkheid om in cassatie te gaan.