juni 12, 2024

3 tips voor een kindvriendelijke woonkamer

2 min gelezen
tapijttegels

Kinderen: ze zijn zo leuk, maar ze kunnen je ook een hoop kopzorgen bezorgen. Denk maar eens aan de inrichting van je huis. Overal moet je rekening houden met de kinderen. Zie ergens een prachtig meubelstuk, moet je het toch laten staan, want de woonkamer blijkt immers te zijn veranderd in het speelparadijs van de kleine.

Zijn jullie de ‘gelukkige’ ouders van een kleine peuter, dan weten we precies wat jullie doormaken bij het inrichten van jullie nieuwe huis. Daarom geven we in deze blog drie handige tips om je woonkamer op een leuke én kindvriendelijke manier in te richten!

Ga voor een stijlvolle maar kindvriendelijke vloer

Het begint natuurlijk bij de vloer. De vloer waar jij op loopt, maar waar je kind het grootste gedeelte van de dag op de knieën doorbrengt. Het is dus zaak om hier rekening mee te houden bij het uitkiezen van een nieuwe vloer. Harde materialen als hout, plavuizen of laminaat vallen dan al gauw af. Pvc of vinyl is alweer een iets zachtere en warmere keuze, maar nog steeds niet ideaal. Heb je weleens gedacht aan tapijttegels? Deze zijn zowel lekker warm en zacht als eenvoudig zelf te leggen. Bovendien heb je de keuze uit honderden verschillenden soorten, maten en kleuren!

Zorg voor voldoende opbergruimte

Wanneer je kinderen hebt zul je al gauw merken dat de vloer al gauw vol ligt met speelgoed. Heel veel speelgoed. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten, je wilt dat het netjes opgeruimd is wanneer je kind er niet mee speelt. Zorg daarom voor voldoende kasten of maak handig gebruik van bijvoorbeeld banken en poefs met opbergruimte. Zo hoef je niet de hele kamer vol te zetten met kasten, maar heb je toch genoeg ruimte om al dat speelgoed kwijt te kunnen!

Zorg voor een veilige speelomgeving

Ja, zo’n losliggende kabel is voor ieder kind hartstikke interessant. En die breekbare vaas die op dat lage kastje staat, daar móét het toch een keer aan zitten. Goh, en die rondslingerende batterijen, wat zouden dat toch eigenlijk zijn? Het punt dat we willen maken: zorg ervoor dat alles wat potentieel gevaar kan opleveren voor je kind netjes is weggewerkt, verstopt of zo hoog staat dat het kind er niet bij kan. Denk ook aan meubels met scherpe punten. Je wilt niet dat je zoon of dochter er bij een valpartij met het hoofd tegenaan komt…