april 21, 2024

Een groene en veilige omgeving door de juiste boomverzorging

2 min gelezen

Dat bomen goed zijn voor ons als mensen en voor onze gezondheid en omgeving is geen nieuws. Vaak kun je bomen rustig laten staan en hun leven laten leiden, maar waar ruimte efficiënt benut moet worden, zoals in Nederland, is de juiste periodieke boomverzorging noodzaak. De behoefte aan boomonderhoud ontstaat meestal vanuit veiligheidsoverwegingen. Behalve boomverzorging, is ook de verzorging van veiligheid in de omgeving natuurlijk van belang. Veiligheid bewaken met boomverzorging komt vaak neer op het op het juiste moment snoeien, bij voorkeur uitgevoerd door mensen met vakkennis en de juiste expertise.

Specialisten voor boomverzorging

Bij BTL kun je terecht voor specialisten op het gebied van boomverzorging. Omdat de organisatie verspreid zit over Nederland, is er veelal een boomverzorger bij jou in de buurt die jou kan helpen. Met de juiste boomverzorging zorg je voor toekomstbestendigheid, duurzaamheid en diversiteit. Dit vraagt om boomverzorging met adequaat beheer en de juiste ingrepen op de juiste momenten. Investeren in boomverzorging is een investering in groen. De boomverzorgers zijn overal in het land te vinden en deze dienstverlening is flexibel inzetbaar. Bovendien werken de boomverzorgers intensief samen met de BTL Bomendienst en hebben zij veel ervaring in boomverzorging en boomonderhoud.

In specifieke gevallen

BTL Realisatie zorgt voor boomverzorging en doet dit al meerdere jaren voor onder andere gemeenten. Hierbij worden volledige bomenbestanden onderhouden en verzorgd. Het kan voorkomen dat jouw gebied en boomverzorging zo specifiek zijn of specifieke vraagstukken opleveren, dat er nog gerichtere specialistische kennis nodig is. In die gevallen wordt samengewerkt met de BTL Bomendienst. Je kunt hierbij denken aan het verplanten van bomen, groeiplaatsverbetering, het voorkomen en bestrijden van bomenziekten of boom-technisch advies.