juni 22, 2024

Office management

2 min gelezen

Als je op zoek bent naar een leuke kantoorbaan, waarbij je zowel administratieve als organisatorische werkzaamheden verricht dan is de opleiding tot office management perfect voor jou. Deze manager is onmisbaar voor bedrijven om alles efficiënt en soepel te laten verlopen. Je kan met deze opleiding terecht bij heel veel verschillende soorten bedrijven, zoals culturele instellingen, overheidsdiensten of IT-bedrijven. Daarnaast is het een veelgevraagde functie, waardoor je met jouw diploma tot office manager snel aan de slag kan bij een bedrijf dat bij jou past. Het is een baan met veel verantwoordelijkheidsgevoel en waarbij je goed moet kunnen samenwerken. Een leuke en veelzijdige baan.

Veelzijdig takenpakket

Een office manager zorgt ervoor dat alles binnen het bedrijf efficiënt en soepel verloopt en heeft dus veel verschillende taken. Je kan hierbij denken aan het beheren van de agenda, het voorbereiden en notuleren van besprekingen en vergaderingen om deze vervolgens op te sturen. Het uitwerken van verslagen en rapporten en het opstellen van facturen. Daarnaast ben je als officie manager het aanspreekpunt van het bedrijf, zowel voor de medewerkers als voor externen. Ook ben je als office manager verantwoordelijk voor het verwerken van personeelsmutaties en het afhandelen van alle inkomende en uitgaande communicatie. Zo heb je dus een zeer veelzijdige baan.

De opleiding

Om de opleiding office manager te kunnen volgen, moet je eerst de opleiding tot administratief medewerker afgerond hebben. Deze opleiding kan je in 30 lessen van 3 uur afronden, waardoor je binnen 9 maanden het benodigde diploma hebt om de opleiding tot office manager te volgen. Deze opleiding duurt 4 maanden, waarbij je 15 lessen van 3 uur volgt. Je leert hier onder meer over zakelijk Nederlands, waarbij je kijkt naar spelling, stijl en de juiste correspondentie. Ook leer je over organisatie en planning en leidinggeven. Na 13 maanden heb jij jouw diploma voor office manager op zak en kan je aan het werk bij verschillende bedrijven.