juli 15, 2024

Oplossing voor een natte tuin

2 min gelezen

Je bent zeker niet de enige die het je afvraagt: hoezo is mijn tuin zo nat? Heel veel andere Nederlanders hebben last van een natte tuin. Dit komt vaak door de ondergrond. De grond onder je tuin is dan heel nat en droogt niet op. Veel huizen die nu gebouwen worden zijn vaak huizen die op polder gebieden gebouwd worden. Dit verklaart waarom de ondergrond zo nat is.  In dit artikel ga ik je wat oplossingen geven die jij kan gebruiken voor jouw natte tuin. 

Drainage 

Je zou er vast nog nooit van gehoord hebben: drainage. Drainage zijn buizen die water kunnen afvoeren. Je kan ervoor kiezen om een drainage tuin systeem aan te leggen zodat je het water kan afvoeren. Als je een beetje handig bent kan je ervoor kiezen om het zelf aan te leggen. Het is een kwestie van de juiste drainage buizen aan te schaffen en om advies te vragen aan de winkel medewerker. 

Tuin opnieuw aanleggen 

Wat ook kan helpen is om je tuin opnieuw aan te leggen. Dit is wel een wat grotere investering maar je krijgt er zeker wel wat voor terug. Ben je dagelijks in de tuin bezig? Dan zou ik het zeker overwegen om je tuin opnieuw aan te leggen. Het opnieuw aanleggen van je tuin is wel een hele grote klus. Eenmaal als de klus afgerond is dan zie je het resultaat gelijk. 

Hydrorock 

Hydrorock is een blok die je onder de grond kan plaatsen. Hydrorock kan een hoeveelheid water voor je opslaan. Zo gaat het water van je natte grond naar Hydrorock toe. Dit helpt ook tegen een natte tuin. 

Een natte tuin is natuurlijk heel vervelend. Ik hoop dat deze tips je kunnen helpen. Heb jij nog handige tips? Laat het me weten.