juni 22, 2024

Orthopedische schoenen nodig?

2 min gelezen

Veel mensen hebben aangepaste schoenen nodig om in het dagelijks leven goed te kunnen functioneren. Het is hierbij erg belangrijk dat een schoen perfect aansluit op de vorm van de voet, voor een zo hoog mogelijk draagcomfort. Maar wanneer heb je precies orthopedische schoenen nodig en wat doet dit precies? Wij leggen het je graag uit.

Wanneer heb ik orthopedische schoenen nodig?

Orthopedische schoenen kunnen uitkomst bieden als je last het van je voeten of pijn hebt bij het lopen. Ook voor de juiste ondersteuning voor tijdens het sporten, kunnen orthopedische schoenen erg fijn zijn. Meestal bieden gewone gympen hier niet genoeg comfort of steun voor en moet er dus een andere oplossing gevonden worden.

Voorbereiding

Als eerste zal er gekeken worden naar hoe de schoenen gebruikt moeten gaan worden. Bijvoorbeeld alleen binnenshuis? Of ook buitenshuis en tijdens het werk? Dit is belangrijk om te weten, omdat zo de juiste materialen voor de schoen samengesteld kunnen worden. Hierbij wordt de schoen zo gemaakt dat deze voldoet aan alle functionele eisen. Er zijn veel bedrijven die dit kunnen doen, zoals Veld Orthopedische Schoentechniek.

Maken van de schoen

Om de perfecte pasvorm te bepalen, zal er een loopanalyse gemaakt moeten worden. Hierbij wordt gekeken naar hoe jij loopt en waar de grootste drukpunten zitten. Sommige mensen lopen op de zijkant van hun voeten, waar anderen juist meer op hun tenen lopen. Als dit eenmaal in kaart is gebracht kan de schoen ontworpen worden en volledig afgestemd worden op jouw voet. Natuurlijk moeten de schoenen ook mooi ogen en daarom kun je in de meeste gevallen zelf een model schoen uitkiezen. Laat je hierbij natuurlijk wel adviseren en voorlichten. Niet elk model is namelijk ook geschikt voor jouw voet en jouw afwikkeling. Dit is dus afhankelijk van jouw situatie.