april 14, 2024

Tips voor het kiezen van een goede schutting

2 min gelezen

Een schutting is een ideale manier om je tuin af te bakenen en een afscheiding te creëren tussen jouw tuin en dat van de buren. Naast dit praktische gedeelte is een schutting ook leuk om te zien. Zo zijn er diverse materialen en kleuren waar je uit kunt kiezen en is het mogelijk om de schutting aan te kleden met leuke plantjes, spiegels of schilderijtjes. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het uitkiezen van een goede schutting? Je leest het hier!

Materiaal

Bij het uitzoeken van een schutting zijn er tal van materialen waar je uit kunt kiezen. De meest standaard schutting is gemaakt van houtplanken die verticaal of horizontaal aan elkaar bevestigd zijn. Het soort hout kan hierbij echter wel verschillen. Zo heb je schuttingen van eikenhout, maar ook van steigerhout. Deze schutting is bestand tegen diverse weersinvloeden en gaat dus ook voor een langere tijd mee. Wil je nét even iets anders? Overweeg bijvoorbeeld het plaatsen van een schutting dat gemaakt is van bamboe of wilgentakken. Dit geeft de tuin een natuurlijke look en het is ook nog eens milieuvriendelijk. Wat we minder vaak zien, maar wat ook toeneemt in populariteit zijn steenstrips. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende steentjes. De strips kun je makkelijk zelf aanbrengen en geven je tuin een speels effect.

Speciale schuttingen

Naast de standaard schuttingen die we hierboven al hebben toegelicht, bestaan er ook speciale schuttingen. Nu denk je vast “wat zijn speciale schuttingen?”. Dit zijn vooral schuttingen of tuinschermen die speciaal gemaakt zijn voor het weren van geluid of die op een bijzondere manier zijn samengesteld. Zo heb je schuttingen die volledig gemaakt zijn van plantjes of twee lagen gaas waarin schelpjes of andere vullingen zijn gestort. Zo kun je een schutting volledig naar eigen wens ontwerpen en indelen.