juni 22, 2024

Een muur schilderen. Hoe doe je dat?

2 min gelezen
kip tape

Het kan zo zijn dat je het kleurtje op de muur een beetje zat bent. Daarnaast kan het ook zo zijn dat wanneer je gaat verhuizen de muren nog niet in de kleur van jouw smaak zijn. Dan is het nodig tijd om daar verandering in te brengen. Het is op dat moment wel handig om te weten waar je bij het schilderen allemaal aan moet denken. Hieronder lees je daar meer over!

Alles voorbereiden

Als eerste is het handig om alles voor te bereiden. Hierbij kun je denken aan het afplakken van de muren met kip tape. Door kip tape te gebruiken, zorg je ervoor dat de verf niet op plaatsen komt waar je het liever niet hebt zitten. Naast het kip tape is het ook verstandig de meubels weg te halen en vloer door bijvoorbeeld een oud gordijn of kranten te beschermen.

kip tape

Muur voorbereiden op verf

Voordat je dan kunt beginnen met het verven is het handig de muur voor te bereiden. Dit kun je doen door een primer op de muur te gebruiken. Door deze primer zorg je ervoor dat de gekleurde verf niet door de muur wordt opgenomen en de kleur dus hetzelfde blijft. Maak voordat je de primer aanbrengt de muur goed schoon en stofvrij. Wanneer je begint met schilderen moet deze droog zijn. 

Tijd om te schilderen

Dan is het eindelijk zo ver. Je kunt gaan schilderen. Wanneer je een roller gebruikt, is het handig deze eerst nat te maken. Daarnaast is het voor zowel een roller als kwast verstandig niet te veel verf in een keer te doen. Hierdoor krijg je eerder vlekken. Wanneer heel de muur geverfd is, is het tijd om deze te laten drogen. Op het moment dat de verf droog is, kun je ervoor kiezen om er nog een laag overheen te doen. Let hierbij wel goed op de wachttijd van de verf. Deze staat op de verpakking aangegeven.