mei 24, 2024

Overschakelen van console naar pc

2 min gelezen

Als je van plan bent om video games op pc te spelen in plaats van op een console om bepaalde redenen, wil je misschien die computer-bestel meteen plaatsen! Er zijn veel videogames die exclusief beschikbaar zijn voor pc en die niet kunnen worden afgespeeld op consoles vanwege de controller beperkingen die consoles hebben. Videogames zoals Escape From Tarkov, Arma, RTS en nog veel meer zijn exclusief beschikbaar voor pc vanwege het brede scala aan bedieningselementen en game mechanics die gewoon niet passen bij de instellingen van een console. Of u kunt zowel een gaming-pc als een console hebben, zodat u het beste van twee werelden kunt hebben. Maar het lijdt geen twijfel dat consoles en pc een breed scala aan geweldige exclusieve videogames hebben.

Kun je een pc bouwen die lijkt op een console?

Je kunt zeker een gaming pc samenstellen die de prestaties van een console kan evenaren. Gaming-pc’s hebben een enorm potentieel als het gaat om het uitvoeren van videogames die zelfs de limieten van consoles kunnen overtreffen. Er zijn zelfs discussies over welk systeem beter speelt; sommigen zullen zeggen dat het de pc is en anderen zullen zeggen dat het de console is. Wat de prestaties betreft, zullen pc’s altijd zonder twijfel winnen. Maar zo werken videogames niet. Er is zoiets als videogame-poort optimalisatie. Dit betekent hoe de videogame soepel zal verlopen. 9 van de 10 consoles zullen een videogame altijd soepel draaien in vergelijking met een pc-poort. Dat komt omdat elke pc anders is gebouwd, terwijl consoles allemaal hetzelfde zijn gebouwd. Het optimalisatieprobleem is dus moeilijker op te lossen op pc omdat gebruikers altijd verschillende onderdelen en componenten op hun pc hebben geïnstalleerd.

Voordelen van een gaming-pc boven een console

Het meest voor de hand liggende voordeel van een gaming-pc is dat deze niet beperkt is tot het spelen van videogames. In tegenstelling tot consoles die uitsluitend zijn ontworpen voor het spelen van videogames, kunnen game-pc’s andere dingen doen dan videogames uitvoeren. Je kunt het gebruiken om foto’s op photoshop te bewerken, video’s te bewerken in Adobe Premiere, te werken in Microsoft Office of Excel en allerlei soorten activiteiten. Een ander voordeel van gaming-pc’s is dat ze kunnen worden geüpgraded. Consoles hebben de neiging om binnen ongeveer 7 tot 8 jaar na de oprichting verouderd te zijn. Zodra het verouderd is, zullen ontwikkelaars van videogames geen games meer maken die op die console kunnen worden uitgevoerd. Op de pc kunt u bepaalde onderdelen upgraden om aan de huidige normen te voldoen.