juni 12, 2024

Vind hier meer over Arduino: een opensource-computerplatform

2 min gelezen
arduino

Wat is Arduino en voor wie is het bedoeld, wat kan je hiermee en waarom wil je het gebruiken? Arduino is een opensource-computerplatform geschikt voor mensen die werken met microcontrollers. Iedereen kan dit platform gebruiken en is extra handig voor mensen die geïnteresseerd zijn in creatieve en slimme producten te maken. Arduino helpt om objecten input-signalen te geven zowel analoog als digitaal. Ook als jij nog niet bekend bent met Arduino dan kan je er toch mee aan de slag, het maakt bepaalde software eenvoudiger om te begrijpen, wil jij meer over dit onderwerp lezen? Meer informatie over Arduino.

Opensource-computerplatform

Een opensource-computerplatform is voor hobbyisten, elektrotechnici, kunstenaars en artiesten heel handig om te gebruiken. Om meer over dit soort onderwerpen te lezen, neem dan eens een kijkje op Elektor Magazine. De Arduino is verreweg de meest bekende en populairste microcontroller, veel mensen kennen de Arduino al of hebben hier zelfs al mee gewerkt. Een Arduino leest de ingangssignalen en koppelt de uitgangssignalen aan elkaar. Hierdoor zijn de projecten die je kunt maken en bouwen oneindig. Je koppelt de Arduino aan een computer of laptop, je stuurt een programma naar de Arduino en de Arduino weet nu precies wat hij moet doen.

Je kunt eigenlijk alles wel koppelen aan een Arduino, met de juiste programma’s en codes. Deze kun je vinden op het internet, veel hobbyisten delen ook hun codes en programma’s. Om precies te zeggen wat je met een Arduino kan doen is simpelweg teveel om op te noemen. Maar denk bijvoorbeeld aan: je lampen aan en uitzetten. De Arduino is de controller die het programma uitvoert die jij op je computer gecreëerd hebt. Je kunt werkelijk waar van alles koppelen aan de Arduino. De software van de Arduino die kun jij downloaden, hierdoor kun jij werken op de Arduino.