juni 12, 2024

Wilt u graag cashewnoten kopen ?

1 min gelezen
cashewnoten kopen

Cashewnoot is een luxe noot met een milde smaak boterachtige smaak. De noot is van zichzelf zacht. De cashewnoot ziet er uit als een kleine nier. De noot biedt erg veel voedingsstoffen aan zo zit er in een cashewnoot magnesium,fosfor, ijzer en is hij rijk aan eiwitten. Cashewnoten kun je op erg veel plekken verkrijgen. Zo kun je naar je lokale supermarkt gaan of naar een notenwinkel maar ook kun je naar de markt gaan om je cashewnoten kopen.

Oorsprong & soorten

De cashewnoot komt oorspronkelijk uit een tropisch gebied. Dit komt door de bodem waar de noten op groeien. De noten groeien aan een soort plant die plant heet een kasjoeboom. Deze boom kan 12 tot 15 meter hoog worden.

Aan deze plant groeit een appel en onder deze appel groeit de cashewnoot. Per appel groeit er een cashewnoot vandaar dat de prijs van de cashewnoot ook zo hoog is.

De cashewnoot kun je dus halen in je lokale supermarkt hier liggen ze in allerlei verschillende soorten. Zo heb je ongebrande cashewnoten, ongezouten cashewnoten, provençaalse cashewnoten, gezouten cashewnoten, honing & peper cashewnoten etc. Zo is er dus genoeg keuze voor iedereen.