juli 20, 2024

Een Nederlandse zanger voor een feestelijke avond

2 min gelezen

Een avond vol meezingers
Als aan jou wordt gevraagd om een feestavond te organiseren krijg je altijd een paar vaste wensen; een Nederlandse zanger staat doorgaans met stip op één. Dat is niet zo heel vreemd, want wat is er nu feestelijker dan een feest waarbij je ieder nummer wat wordt gespeeld kan meezingen. Ons eigen land is een bakermat van goede groepen en zangers; voor ieder budget en voor elk feest is er wel wat te vinden.

Een gevestigde naam of opkomend talent
Kies je voor een zanger op jouw evenement, dan heb je de keuze. Je kan gaan voor een gevestigde naam zoals Gerard Joling of Jan Smit. Je kan er echter ook voor kiezen om een opkomend talent in te huren. Zo’n opkomend talent heeft wellicht op de radio al eens een alarmschijf gehad en heeft nog net niet teveel sterallures. De ervaring van een gevestigde naam is wat groter. Zo zal deze artiest net wat meer finesse hebben met grote groepen mensen. De sfeer in een feesttent brengen is iets wat je moet kunnen; een opkomend talent zal daar nog net wat meer moeite mee hebben. Toch is het een goed idee om zo’n aanstormend talent in te huren. Wie had ooit een paar jaar geleden gedacht dat Dotan – die toen nog in kleine feesttenten en op een bij-podium bij festivals optrad – nu internationaal door zou breken en volle zalen zou trekken.

Kies jouw genre
Niet iedere zanger van Nederlandse bodem zingt in zijn moedertaal. Jan Smit staat bekend om zijn Nederlandstalige repertoire en Gerard Joling ook. Kies je echter voor Waylon of Dotan, dan zal het repertoire voornamelijk Engelstalig zijn. Naast de volkszanger of de zanger die het algemene repertoire zingt kan je ook kiezen voor een Nederlandse rapper. Er zijn ook bands die dit beide combineren. De keuze is dus onbegrensd. Het is goed om te weten wat voor repertoire je wil horen tijdens een feest voordat je een zanger selecteert en inhuurt. Kom je er alleen niet uit, dan is het een goed idee om een evenementenbureau in te schakelen. De medewerkers van dit bureau zullen jou kunnen helpen bij de selectie van één of meerdere artiesten om een feest te bouwen. Jouw budget en de specifieke wensen zijn leidend bij deze keuze; een feest heb je gegarandeerd.