mei 19, 2024

Beste altcoin wallet

2 min gelezen
verge crypto koers

Een altcoin wallet is een wallet voor altcoins. Altcoins zijn alternatieve coins, hieronder verstaan we alle crypto behalve Bitcoin. Bitcoin was namelijk de originele crypto.
In een altcoin wallet kun je de altcoin crypto veilig opslaan en heb je toegang tot je aangekochte crypto’s.
Er zijn veel altcoin wallets beschikbaar. Wanneer je in crypto investeert bij een handelsplatform krijg je gratis een interne wallet voor jouw gekochte crypto. Je kunt ook een externe wallet gebruiken. Er zijn hot en cold wallets. Hot wallets zijn software of online wallets. Software wallets zijn versleutelde online portemonnees beveiligd met een wachtwoord. Cold wallet zijn hardware wallets die je fysiek in huis hebt. Cold wallets zijn niet gratis en zul je zelf moeten kopen. Wanneer je erg veel crypto in het bezit hebt is het hebben van een cold wallet handig. Je bent dan niet kwetsbaar voor cyberaanvallen. Wat zijn de beste altcoin wallets? Wij vertellen er je alles over.

Hoe werkt een altcoin wallet?

Een altcoin wallet komt met een uniek wallet adres. Met dit adres kun je transacties voltooien en betalingen ontvangen. Het is dus erg belangrijk dat je het goede wallet adres invoert. Vul je het verkeerde wallet adres in, loop je de kans dat je jouw crypto kwijtraakt.
De wallet die je gebruikt moet jouw crypto ondersteunen. Dit is belangrijk omdat je jouw crypto kwijt kan raken wanneer je het naar een crypto wallet stuurt dat de crypto niet ondersteunt.

verge crypto koers

Hoe gebruik je een altcoin wallet?

Het gebruiken van een altcoin wallet is niet moeilijk. De belangrijkste punten zijn dat je weet welke crypto’s opgeslagen kunnen worden in de wallet en dat je goed weet wat jouw crypto wallet adres is. Het verplaatsen van jouw crypto van het ene naar de andere wallet is eenvoudig. Je vult de hoeveelheid crypto en het wallet adres in en versturen maar!
Bij het gebruik van een altcoin wallet is het belangrijk dat je alles dubbel controleert. Je kunt namelijk de crypto’s niet terughalen wanneer je een foutje hebt gemaakt bij het versturen. Je bent dan écht de crypto kwijt.
Wil jij graag meer weten over crypto wallets? Bekijk dan eens de artikelen van Bankr over crypto wallets.