juli 15, 2024

Hypotheek met BKR registratie: Hoe zit dat nu precies?

2 min gelezen
bankpas

Heb je net een woning gekocht of denk je eraan om een woning te kopen, maar je twijfelt omdat je een negatief kredietregistratie heeft? Misschien wist je niet eens dat je een BKR registratie heeft en kom je hier nu pas achter bij het kopen van een huis. Misschien heb je veel vragen over de BKR registratie en maak je, je zorgen maar weet je niet wat je hier precies mee aan moet. Dynamiet Nederland kan antwoorden geven op al jouw vragen, en jou verder helpen met het negatief kredietregistratie. Door een gratis adviesgesprek weet jij hoe jouw situatie ervoor staat en hoe wat je kunt doen voor de toekomst.

Wat is een BKR registratie?

Twijfel jij of jij een BKR registratie hebt, of twijfel jij omdat jij in het verleden een negatieve kredietregistratie heeft gehad en wil je weten wat dit betekent voor jouw toekomst? De hypotheekverstrekker kijkt altijd bij het aanvragen van een hypotheek naar jouw kredietregistratie. Twee uitkomsten zijn mogelijk, je kan een positief kredietregistratie hebben of een negatief kredietregistratie. Leningen boven de 250 Euro worden geregistreerd als een kredietregistratie bij het BKR. Dit kan veel invloed hebben op jouw hypotheek, met een negatieve kredietregistratie bij het BKR is een hypotheek aanvragen niet zo makkelijk.

Wat kun je doen

De negatieve kredietregistratie blijft vijf jaar zichtbaar in het BKR, hierdoor is het belangrijk om te kijken of je van de negatieve kredietregistratie af te kunnen komen. Wat jij kunt doen om af te komen van de negatieve kredietregistratie bij het BKR is afhankelijk van de situatie. Er is misschien wel meer mogelijk dan jij denkt, en dan is het fijn als er bemiddelaars en adviseurs op juridisch gebied jou helpen met al jouw vragen. Kijk wat er voor jou mogelijk is als jij een op het punt staat een woning te kopen en je een hypotheek wil aanvragen.