mei 24, 2024

Hulp nodig van een fysiotherapeut?

2 min gelezen

Heb je vervelende pijn in je nek, rug, schouders of gewrichten? Wellicht kun je wel wat hulp gebruiken van een fysiotherapeut. Dit is een expert in houding en beweging, die jou helpt om je klachten te verminderen zodat je weer optimaal kunt bewegen. De begeleiding van een fysiotherapeut is volledig afgestemd op jouw situatie! In sommige gevallen betekent dit dat je enkel advies krijgt, maar soms ook een behandeling met diverse oefeningen die je ook thuis kunt uitvoeren. Ben je benieuwd hoe dit behandelproces in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!

Behandeling

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met de fysiotherapeut op zoek naar mogelijke oorzaken van jouw klachten. De fysiotherapeut zal je enkele vragen stellen en ook de lichaamsdelen waar je last hebt onderzoeken. Hiernaast is het belangrijk dat jouw persoonlijke doelen in kaart worden gebracht. Zo kan er een plan worden opgesteld voor een behandeltraject. Vaak duurt een behandeltraject enkele weken en krijg je oefeningen en een massage. Hiernaast geeft de fysiotherapeut voorlichting en begeleiding om verergering van de klachten te voorkomen. Het is belangrijk dat je de adviezen van de fysiotherapeut goed opvolgt en dat je je gewrichten en spieren niet overbelast.

Hoe kom ik aan een fysiotherapeut?

Sommige fysiotherapeuten hebben een zelfstandige praktijk en sommige fysiotherapeuten bevinden zich in een zorginstelling, zoals een ziekenhuis, revalidatiecentrum, of sportschool. Ook kan het zo zijn dat diverse zorgpraktijken samen werken onder één dak, zoals Groepspraktijk Risdaele. Hier werken fysiotherapeuten, manueel therapeuten en acupuncturisten optimaal met elkaar samen. Als je besluit contact op te nemen met een fysiotherapeut, is het wel aan te raden om van te voren te controleren of je geen verwijsbrief nodig hebt van de huisarts. Ben je niet in staat om naar een praktijk te gaan? In sommige gevallen is het mogelijk dat de fysiotherapeut aan huis komt.