juli 15, 2024

MDMA de populairste drug van het moment

2 min gelezen

Techno feesten, house feesten, hardstyle en zelfs hardcore festivals kennen deze drug allemaal. MDMA. Het is een populaire drug en zeker de drug van het moment. Maar weet jij weinig van deze drug en wat het is en wat het doet met je? Dan is dit artikel misschien wel iets voor jou. We bespreken namelijk wat MDMA is en wat het met je doet en hoe een gebruiker verslaafd kan raken aan deze drug. 

MDMA wordt gezien als een harddrug en sluit zich aan bij de amfetamine familie. Het is daarom ook een chemische stof die ook te vinden is in XTC pillen als werkzame stof. MDMA wordt vaak als pilvorm ingenomen worden, maar kan ook als poeder of crystal vorm geconsumeerd.

MDMA stimuleert het bewustzijn, wat het deels ook verandert. De gebruiker van MDMA voelt zich energiek, blij en ook gelukzalig aangezien de gebruiker ook in een soort trance of geluksgevoel belandt. Hierdoor is de drug een populaire party drug. Met de drug kan de gebruiker namelijk langer doorgaan op het feestje en heeft het feestje ook een extra dimensie.

MDMA gebruik is echter schadelijk voor de mentale toestand en de lichamelijk staat van de gebruiker aangezien de drug ervoor kan zorgen dat de gebruiker er afhankelijk van wordt. De gebruiker blijft namelijk het geluksgevoel zoeken.

Structureel gebruik van MDMA kan leiden tot een MDMA verslaving waarbij de gebruiker geestelijk afhankelijk is van de drug. Om van verslaving af te komen is het verstandig om professionele hulp in te schakelen.

Ben jij of ken jij iemand die een MDMA verslaving heeft en zoek jij hulp of begrip in de zoektocht naar een volwaardige levensstijl. Dan kan je informatie op doen bij Connection sggz daar vindt je professionele hulp door mensen die zowel medisch als persoonlijk verantwoord en betrokken zijn.