juli 15, 2024

Waar bestel je goede mondkapjes?

2 min gelezen

Als tandartsen vinden wij het natuurlijk heel erg belangrijk dat we kwalitief goede mondkapjes dragen. Deze moeten medisch goedgekeurd zijn. Ook particulieren hechten echter veel waarde aan goede mondkapjes, vandaar dat we er even aandacht aan besteden. Als ook jij op zoek bent naar goed beschermende exemplaren dan kun je die bestellen via de website www.mondkapjes.nl. Deze raden wij altijd aan onze patienten aan, want daar hebben ze allerlei verschillende exemplaren. Je kunt er mondkapjes bestellen voor medische beroepen, maar ook mondkapjes die je zelf dagelijks kunt gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je naar de supermarkt gaat.

Liever een Belgische webshop gebruiken om mondkapjes te bestellen? Dan verwijzen we je graag door naar www.mondkapjes.be. Hetzelfde principe, maar dan gericht op de Belgische/Vlaamse markt.

Het belang van goede mondkapjes

Gedurende deze rare coronatijden is het heel belangrijk dat je jezelf goed beschermt tegen het virus. Dit doe je onder andere door kwalitatief goede mondkapjes te dragen op plekken waar je andere mensen treft. In de supermarkt bijvoorbeeld, maar ook in het gemeentehuis, het postkantoor, etc. In feite moet je ze overal dragen waar je andere mensen treft, behalve in de buitenlucht. Officieel moet het dus ook als je bij iemand op bezoek gaat, hoewel er genoeg mensen zijn die dat niet doen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook regels betreft op bezoek gaan. Deze zijn nogal aan verandering onderhevig, dus check goed de regels voordat je een vriend, vriendin of familielid gaat bezoeken.

Als je toch besluit dat te doen, draag dan in ieder geval een goed mondkapje, bijvoorbeeld via bovenstaande webshops. Deze zijn gegarandeerd van goede kwaliteit, en houden de kleine virusdeeltjes goed tegen.

Testen op corona

Heb jij ondanks het correct dragen van een mondkapje toch klachten die lijken op corona? Dan is het natuurlijk de bedoeling dat je je laat testen. Dit kun je tegenwoordig op ontzettend veel locaties doen. Via CoronatestNederland vind je diverse locaties, en kun je checken welke het dichtste bij jou in de buurt zit. Een coronatest doen is niet prettig, maar het is geen ramp. Het staafje gaat meestal zowel in je neus als in je keel, en dit duurt echt maar enkele seconden. Veel mensen zijn ontzettend zenuwachtig voor deze test, maar in feite stelt het niet zoveel voor.

Over quarantaine bij klachten

We kunnen het niet genoeg benadrukken, op het moment dat je klachten hebt en de uitslag van je Coronatest nog niet hebt dien je echt thuis te blijven. Dit omdat je anders de kans loopt dat je iemand besmet, omdat je zelf nog niet weet of het corona is of niet. Het kan natuurlijk ook een simpele verkoudheid of kriebelhoest zijn, maar je moet het echt zeker weten voordat je de deur weer uitgaat. Gelukkig worden de meeste PCR testen al binnen 24 uur uitgevoerd, en heb je dus heel snel de uitslag.