juli 15, 2024

Op jouw manier leren basgitaar spelen.

1 min gelezen
leren basgitaar spelen

Voor veel mensen is het iets waar ze echt van dromen, en wat ze bij anderen ook heel gaaf, en zelfs aantrekkelijk vinden. Een muziekinstrument kunnen spelen, en dan specifiek een gitaar. Een gitaar vinden veel mensen een heel mooi instrument, het ziet er mooi uit, en klinkt ook nog eens hartstikke mooi! Misschien denk je dat je op jonge leeftijd gitaar had moeten leren spelen, maar dit kan ook zeker op oudere leeftijd! Ook jij kan nu nog leren basgitaar spelen!

leren basgitaar spelen

Basgitaar of normale gitaar?

Een basgitaar is een hartstikke mooi instrument, maar het verschil tussen een basgitaar en een gewone gitaar is voor sommige mensen soms nog wat vaag. Een gitaar heeft zes snaren, en een basgitaar heeft er vier. Hiernaast is de basgitaar ook een stuk lager dan de normale gitaar, hij is namelijk een octaaf lager dan de normale gitaar. Hierdoor is het geluid van een basgitaar een stuk dieper dan die van een normale gitaar! Het zijn beide hele mooie instrumenten om te leren spelen!

Jouw motivatie.

Iets dat heel belangrijk is bij het leren spelen van een instrument, is je motivatie. Het is wel algemeen bekend dat je met de juiste mindset een heel eind kan komen. Als je er dus voor zorgt dat jij met de juiste motivatie begint met het leren van het spelen van de basgitaar, dan is de kans groot dat je een heel eind komt! Veel succes met het leren en oefenen!