mei 19, 2024

Van ledikant naar kinderbed: een grote stap

1 min gelezen
Homeshop

Het is zover: jouw kindje past niet meer in zijn of haar ledikant. Wat een mijlpaal! Het is voor elk kind een grote gebeurtenis als ze voor het eerst in een echt kinderbed mogen slapen. Dat kan leuk zijn maar ook heel spannend. 

Leuk kinderbed

Bed zonder spijlen

Kinderen moeten wennen aan een bed zonder spijlen. Ook is het maf voor een kleintje om te realiseren dat ze nu zelf op kunnen staan. Om te voorkomen dat je kind gaat rollen en misschien wel uit bed valt de eerste weken kun je kiezen voor een kinderbed met zijpanelen. Zo kunnen ze rollen zonder te vallen. 

Hier wil je in ieder geval op letten wanneer je een kinderbed uitzoekt:

  • de betrouwbaarheid en veiligheid
  • het matras en de lattenbodem
  • de mogelijkheid om het matras te wassen

Een heel matras ga je nooit in de wasmachine passen. Wel kun je kiezen voor een matras met een afritsbare hoes. Die hoes kun je vervolgens lekker heet wassen zodat alle vlekken en viezigheid eruit gaat.

stapelbed

Wanneer je een kinderbed koopt, kun je alle onderdelen los kopen: het bedframe, de lattenbodem en het matras. Het is echter praktischer om alles bij elkaar te kopen. Zo weet je zeker dat de onderdelen op elkaar passen. 

Tot slot is natuurlijk de veiligheid van belang. Zorg dat je een kinderbed uitkiest dat voldoet aan de strengste EU veiligheidsnormen. Niets is te veel voor jouw kind, toch?