juli 15, 2024

Waarom een verschoonmatje gebruiken?

2 min gelezen
draagbaar verschoonmatje

Een draagbaar verschoonmatje gebruiken om je baby op te verschonen is een van de beste manieren om jouw kleintje fris te verschonen, terwijl je het jezelf met een verschoontafel ook een stuk eenvoudiger maakt. Wat maakt een draagbaar verschoonmatje zo ideaal om te gebruiken? Wat heb je aan deze accessoire? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

draagbaar verschoonmatje

Een draagbaar verschoonmatje maakt het verschonen een stuk hygiënischer

Het primaire doel van een verschoonmatje voor baby’s is om het verzorgen te vergemakkelijken, zodat je dit op een hygiënische en frisse manier kunt doen. Door het matje te gebruiken, blijft het onderliggende kussen namelijk schoon. Mocht je kleintje per ongeluk tijdens het verschonen gaan plassen of poepen, dan komt het smeer niet op het onderliggende verschoonkleed terecht, maar op het luierverschoonmatje. En dat scheelt weer een wasbeurt en betekent dus minder schoonmaakwerk en minder slijtage aan het onderliggende kussen. Het verschoonmatje kun je snel verschonen door deze af te spoelen of met een natte doek schoon te maken. Veel ingewikkelder is het niet!

Gemaakt van zachte stof en daarom kindvriendelijk

Een belangrijk kenmerk van verschoonmatjes is dat deze geproduceerd zijn met een zachte stof. De zachte stof zorgt voor een hoop ligcomfort en voorkomt dat baby’s rode uitslag op hun billetjes krijgen of te maken krijgen met huidallergieën.

De onderliggende commode blijft in een betere staat

Verschoonmatten voor baby’s voorkomen dat de commode vies wordt door plas of poep. Ook slijt het oppervlakte van je commode minder snel doordat er een extra beschermend matje op ligt. Prettig uiteraard, want je commode blijft veel langer mooi en hoeft minder onderhouden te worden. En dat betekent op langere termijn dat hetmeubilair op de babykamer langer mooi blijft en wellicht zelfs hergebruikt kan worden als je een tweede of derde kindje krijgt.

Babymatjes in allerlei maten

Wie een verschoonmatje zoekt voor zijn of haar zoontje, hoeft zich geen zorgen te maken of de juiste maten verschoonmatjes wel te vinden zijn. Er is bij babyspeciaalzaken namelijk erg veel keuze op dit gebied. Ook voor dee kosten hoef je een aankoop gelukkig niet te laten.