juni 12, 2024

Wat zijn de voordelen van een groen schoolplein

2 min gelezen
groen schoolplein

Een groen schoolplein heeft talloze voordelen, steeds meer basisscholen komen achter de voordelen van een duurzaam en een schoolplein die draait om de natuur. Hierdoor worden deze schoolpleinen steeds meer gebouwd en als je de voordelen opweegt tegen de nadelen dan is dat ook logisch. Er zijn namelijk veel meer voordelen zowel voor de kinderen als voor het milieu en zelfs voor de ouders van de schoolkinderen. Een groot voordeel is dat de schoolkinderen nog meer uit hun pauze kunnen halen, naast dat zij spelen en relaxen leren zij ook nog over de natuur en over duurzaamheid. Deze waardevolle lessen geven vorm aan de toekomst van de nieuwe generatie.

groen schoolplein

Waarom een groen schoolplein?

Door een groen schoolplein te bouwen op de school leren kinderen niet alleen spelenderwijs, zij kijken er ook meer naar uit om naar school toe te gaan. Daarnaast wordt elk kind betrokken bij de pauze, niet langer zijn er kinderen die bijvoorbeeld langs de zijlijn alleen staan zonder mee te doen. Dit is belangrijk want hierdoor leren kinderen nog socialer te zijn op school. De kinderen zijn bezig met het milieu en met de natuur, hierdoor komen zij tot rust. Er zijn veel opties om het schoolplein groener te maken, je kunt meteen het schoolplein ombouwen, of stukje bij beetje groen introduceren op het schoolplein.

De kinderen leren daarnaast ook om samen te werken en samen te zorgen voor de natuur. Dit is niet alleen voor de toekomst van de schoolkinderen waardevol, maar ook voor de toekomst van de planeet. Zij hebben een streepje voor als het gaat om het milieu, samenwerken, socialer worden, de natuur en de maatschappij. Wil jij als school, leraar of ouder zijnde meer weten over een groen schoolplein en weten of dit een optie is voor de school waar jij werkt of waar jouw kinderen les krijgen? Neem dan vrijblijvend contact op en vraag naar de opties. Je kunt ook een kijkje nemen op de website.