juni 22, 2024

Wanneer is linkbuilding van waarde voor jouw organisatie?

2 min gelezen

Als bedrijf wil je natuurlijk goed vindbaar zijn in de zoekmachines. Alhoewel de precieze werkwijze van Google geheim is, zijn er meerdere factoren die van invloed zijn op de vindbaarheid. Linkbuilding is hier één van de zwaarste rankingfactoren in. Dit houdt in dat je als bedrijf wil dat andere websites met autoriteit naar jouw website verwijzen. Door het vergaren van zogenoemde backlinks, zorg je dat de autoriteit vergroot wordt. Google ziet de website hierdoor als waardevol, waardoor deze hoger zal scoren dan andere bedrijven met minder backlinks en waardevolle content. Veel ondernemers hebben zelf geen kennis van linkbuilding, waardoor ze veel kansen laten liggen. Dit is natuurlijk zonde. Doublesmart houdt zich bezig met linkbuilding en andere onderdelen van SEO. Door het uitbesteden van linkbuilding, kan je hierdoor profiteren van een betere vindbaarheid in Google, zonder dat je zelf veel tijd hierin hoeft te investeren.

De meerwaarde van linkbuilding

Zoals hierboven genoemd is linkbuilding van grote invloed op de vindbaarheid van je website. Door middel van backlinks wordt jouw website als waardevol gezien. Waar het in het verleden vooral om kwantiteit boven kwaliteit ging, is belangrijke en waardevolle content nu veel belangrijker. Google maakt namelijk gebruik van algoritmes om te bepalen hoe waardevol de backlinks zijn. Websites die zelf autoriteit hebben en naar jouw website linken, zijn kwalitatief hoger dan een backlink van de hobbypagina van je buurvrouw, om maar een voorbeeld te noemen. Het is begrijpelijk dat je als ondernemer niet een breed netwerk hebt op dit gebied. Een bedrijf als Doublesmart heeft wel het digitale netwerk om kwalitatief hoge backlinks te genereren. Deze zullen dan ook weer bijdragen aan de vindbaarheid van jouw onderneming.

Zelf linkbuilding doen of uitbesteden?

Linkbuilding is een tijdrovend proces waarbij rekening gehouden moet worden met belangrijke factoren. Sommige ondernemers kiezen ervoor dit zelf te doen, maar nog meer bedrijven kiezen ervoor dit uit te besteden. Naast linkbuilding zijn er ook andere onderdelen van SEO die bijdragen aan de online vindbaarheid van je bedrijf. Bij Doublesmart kan er een SEO dienstverleningspakket op maat gemaakt worden, dat volledig aansluit bij het budget en de wensen van je onderneming. Dit maakt linkbuilding verzorgen voor een bedrijf heel toegankelijk en makkelijk.

De voordelen van het uitbesteden van linkbuilding

De linkbuilding van je bedrijf uitbesteden heeft vele voordelen. Als ondernemer hoef je zo niet het wiel zelf uit te vinden, maar laat je het over aan SEO experts. Een linkbuilding bureau maakt gebruik van een bestaand netwerk, waardoor links geplaatst worden op sites met autoriteit. Ook wanneer je aan internationale linkbuilding denkt, is dit een slimme zet. Door het inzetten van de juiste strategie worden snel resultaten geboekt. Er wordt altijd een plan opgesteld waarin duidelijk beschreven staat wat de te volgen stappen zijn. Op deze manier wordt er doelgericht en efficiënt gewerkt om de vindbaarheid van je bedrijf te vergroten.