juni 24, 2024

Zoeken naar de juiste resultaten met linkbuilding tips

2 min gelezen
linkbuilding tips

Wanneer jij jouw marketingstrategieën onder de loep neemt kom je erachter dat er wat verbeteringen kunnen komen. Dan hebben we het niet over reclames of sociale media, maar over SEO. De Engelse afkorting staat voor Search Engine Optimization het gaat dus om zoekmachine optimalisatie technieken. Zo kun je met metagegevens, linkwoorden en andere linkbuilding tips. Jouw bedrijf zichtbaarder maken. Dit komt voornamelijk door de veranderde algoritmes waarop zoekmachines op opereren. Zij laten namelijk nu alleen relevante resultaten zien, niet alleen de resultaten die overeenkomen met de zoekwoorden. Dat betekent dat Google moet begrijpen wat voor bedrijf jij hebt en of dit aansluit met de wensen van de gebruiker.

Linken naar de juiste pagina’s op de website

Door op andere sites links te genereren krijg jij van Google een hogere ranking. Dit komt door de authenticiteit die hiermee bereikt wordt. Verder creëert het backlinken bij andere sites ook voor meer traffic naar jouw website toe. Het is dus op meerdere vlakken een goed idee om aan linkbuilding te doen. Een manier waarop dit gedaan kan worden is door niet alleen te linken naar de homepage van de site. Dit lijkt namelijk de eerste en makkelijkste optie, maar voor zoekmachines zoals Google komt dit niet natuurlijk over. Wanneer andere pagina’s zijn gebruikt, ziet het algoritme van Google jouw bedrijf eerder als echt met alle (goede) gevolgen van dien. 

linkbuilding tips

De algoritmes van Google

Een lucratieve manier om jouw bedrijf en product of dienst onder de aandacht te brengen is dus door linkbuilding. Deze methode zorgt ervoor dat zoekmachines jouw bedrijf als ‘echt’ gaan zien. Toch is alleen linken naar de homepagina niet genoeg. De algoritmes zijn slimmer geworden en zien alleen de homepagina niet meer als natuurlijk. Dit is makkelijk op te lossen door andere pagina’s in de website te gebruiken als link.