juli 15, 2024

Wat is beter, snowboarden of skiën?

2 min gelezen
snowboard-kopen

Wanneer je eindelijk de keuze hebt gemaakt om op wintersport te gaan, wordt het nu ook tijd om de keuze te maken of je wilt gaan snowboarden of toch liever wilt gaan skiën. Belangrijke vragen die hier vaak voor gevraagd worden zijn onder andere welke het makkelijkste te leren is, het minst gevaarlijke en natuurlijk het leukste is.

Hoewel deze vragen meestal per persoon verschilt zijn er wel een paar feiten waar je wat aan hebt. Hierna kan je beter de keuze maken of je wilt gaan snowboarden of toch liever gaat skiën.

Welke kan je makkelijker leren?

Velen zijn het erover eens dat het aanvankelijk gemakkelijker is om skiën op te pikken dan snowboarden op een snowboard.

In de meeste gevallen ben je op ski’s sneller op de been en op weg naar beneden van de kinder helling dan op een snowboard.

Dat komt omdat skiën intuïtiever is voor beginners.

Bij het skiën zijn je benen uit elkaar, zodat je elk been afzonderlijk kunt bewegen, terwijl bij snowboarden beiden benen vast zitten aan snowboard bindingen.

Dit betekent dat je met skiën bij lagere snelheden sneller in balans kunt blijven en uit de sneeuw kunt blijven.

Daarbij kijken skiërs naar voren met hun benen parallel in een rechte houding. Veel beginners vinden deze houding natuurlijker en gemakkelijker aan te nemen.

Hoe lang duurt het om het te leren?

Natuurlijk is iedere persoon anders, maar over het algemeen doen veel mensen hetzelfde aantal dagen over het leren van skiën en snowboarden.

Zo doen de meeste mensen er ongeveer 2 a 3 dagen over om de basis van snowboarden te leren. Maar dit kan ook oplopen tot een week.

Voor skiërs kunnen ze er ongeveer 3 a 5 dagen voor nemen voordat ze comfortabel op de ski’s zullen staan.