mei 19, 2024

Waarom de herfst het beste seizoen is

2 min gelezen
4 houtklover

We zijn de herfsttijd weer ingegaan. De klok gaat weer een uur achteruit, de bladeren vallen van de bomen en buiten wordt het steeds kouder. Door herfst liefhebbers wordt het seizoen gezien als het gezelligste seizoen van het jaar. Zodra het steeds eerder donker wordt buiten komen de kaarsjes en dekentjes weer tevoorschijn. Ook houtkachels branden weer, door hout gekloofd met de nieuwe houtklover. Buiten staat een man zijn winterbanden te wisselen en op te pompen met een compressor. Allemaal aan het voorbereiden voor de komende koude tijd. Wie houd er met deze situatieschets nu niet van de herfst! In deze blog worden redenen beschreven waarom het het beste seizoen is van Nederland.

De natuur in de herfst

Allereerst is de natuur in de herfst onbeschrijfelijk mooi. De kleuren van de bomen zijn prachtig en ook de geur van het bos laat je nog een extra rondje lopen. Maar ook, het geluid van blaadjes onder je schoenen. Heerlijk! Er zijn op internet veel bos wandelroutes te vinden in elke omgeving van Nederland. Ook staat het bekend als de beste periode om te hardlopen. Als je ‘s ochtends vroeg opstaat om te gaan hardlopen kan je op een geweldige manier profiteren van de frisse ochtendlucht en zonsopgangen. Pas je kleding wel goed aan op de weersomstandigheden!

Lifestyle in de herfstperiode

Eindelijk is het weer de tijd om je dikke trui uit de kast te halen. Ook het boek met de herfstrecepten kan weer tevoorschijn komen. De hollandse stampot, pompoensoep, verse appeltaart. Of stoofpeertjes van de nieuwe pluk. Vaak kunnen mensen ook beter slapen aangezien de warme periodes voorbij zijn. De combinatie met een dikke deken op je bed zorgt voor de perfecte nachtrust. Om nog maar niet over het rustgevende getik van de regen op het dak en tegen je raam te praten. En wat dacht je van de chocolademelk en pumpkin spice latte? Er is genoeg om op te noemen om de herfst weer te zien zitten!