juni 12, 2024

Wat is mechanische aandrijving?

1 min gelezen
mechanische aandrijftechniek

Mechanische aandrijftechniek is de techniek waarbij beweging en kracht worden overgedragen met mechanische onderdelen, we kunnen de vier soorten van mechanische aandrijving onder verdelen in drie categorieën:  

Belt Techniek

Koppeltechniek 

Kettingtechniek 

mechanische aandrijftechniek

Riemtechniek 

Bij een riemaandrijving wordt de kracht via een riem tussen twee parallelle assen overgebracht. Tapetechniek is een van onze specialiteiten. De soorten van riemaandrijving zijn: 

Tandriemen v

V-strings klem plaat 

Platte riem 

Andere componenten zoals tandriemen en poelies 

Kettingtechnologie 

Bij een kettingaandrijving zijn twee tandwielen verbonden door een ketting. Deze techniek wordt veel gebruikt in industriële machines. De soorten kettingaandrijving zijn: 

Rollenkettingen 

Transportkettingen 

Kettingwiel en schijf schuifprofiel 

Smeermiddel 

Hulpmiddelen 

Kettingen voor speciale toepassingen 

Koppelingstechniek

Koppelingen verbinden verschillende onderdelen van een mechanische aandrijving. 

Toch nog hulp nodig?

Omdat de mechanische aandrijvingstechniek zoveel verschillende varianten kent in allerlei soorten industrieën. En het ook een zeer breed aanbod is, is het logisch dat je niet meteen weet welke soort mechanische aandrijving je nodig gaat hebben. Het is daarom aan te raden om hulp en advies te zoeken bij professionals die alles weten op het gebied van mechanische aandrijving en de verschillende varianten van mechanische aandrijvingen. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste soort aandrijving vindt voor jouw situatie.