juni 12, 2024

Wat kun je met een oscilloscoop?

2 min gelezen

Oscilloscopen komen in twee varianten, een analoge variant en een digitale variant. De analoge variant is uiteraard een beetje gedateerd, maar kan indien de persoon dit wenst te gebruiken nog best prettig werken. De meest recente versie is de digitale oscilloscoop, deze kan ook werken met USB of WiFi. Een oscilloscoop heeft een een beeld waar je de spanningssignalen kan aflezen. Hierdoor wordt een onzichtbare spanning die gemeten kan worden, zichtbaar voor het oog. In bepaalde werkgebieden kan dit natuurlijk heel handig zijn, en dan is een oscilloscoop onmisbaar. De zichtbare spanningsmeter wordt kenbaar gemaakt door middel van een grafiek, door deze grafiek af te lezen wordt duidelijk wat de signalen zijn.

Waar kan je een oscilloscoop bestellen?

Op Elektor.nl kun je verschillende oscilliscopen vinden die jij zoekt. Dit apparaat is essentieel als je werkt met elektronische schakelingen, het apparaat zoekt namelijk schakelingen, signalen en fouten op. Er zijn ook accessoires beschikbaar voor verschillende Oscilloscopen, deze komen in sets en worden probes genoemd. Als elektrotechnici of liefhebber is het belangrijk om hoogwaardige kwaliteit producten te gebruiken voor projecten. Gebruik een automotive oscilloscoop voor projecten waarbij je storingen in voertuigen wil vinden, en aflezen. Het verschil tussen de automotive en digitale variant is dat de automotive versie meer mogelijkheden biedt in het testen en een conclusie vastleggen.

Wat zijn de voordelen van een Oscilloscoop

Voordelen van de oscilloscoop zijn onder andere dat deze de mogelijkheid biedt tot complexere en nauwkeurige aflezingen van de signalen. Dit kan in veel situaties natuurlijk heel handig zijn, daarnaast kun je kiezen uit verschillende varianten. De oscilloscoop komt ook in verschillende maten, de analoge versie heeft een scherm en een aantal draai en normale knoppen. De USB versie is vrij klein, deze is handig om mee te nemen naar locatie. Dit apparaat neemt weinig ruimte in beslag en is niet zwaar, deze heeft tevens meestal geen scherm, deze kan je uiteraard wel connecten aan een scherm. De digitale variant komt in verschillende maten.