mei 24, 2024

Welke simkaart voor je tablet?

2 min gelezen

Mobiel internetten op je tablet, zodat je niet meer afhankelijk bent van alleen WiFi? Dit kan via een simkaart. Zolang je een tablet met simkaartslot hebt, welke geschikt is voor gebruik via 4G, kun je hiervoor kiezen. Maar welke simkaart is dan geschikt? En kun je dan eigenlijk beter kiezen voor prepaid, of is een abonnement geschikter voor tablets? Lees hier meer!

Prepaid kaarten voor tablets 

Voor apparaten als tablets is het afsluiten van een abonnement niet zo gebruikelijk. Er wordt vaker voor prepaid gekozen. Hierbij zijn er twee verschillende soorten prepaid kaarten:

  • Prepaid sim
  • Data only simkaart

Beiden worden regelmatig voor tablets ingezet. Lees hieronder verder voor meer informatie over zowel prepaid simkaarten als data only simkaarten.

Prepaid sim

Een prepaid simkaart werkt via beltegoed of bundels. In beide gevallen bepaal je zelf wanneer en met hoeveel eenheden je opwaardeert. Het voordeel hiervan voor tablets is dat je alleen betaalt voor wat je verbruikt. Ook kun je ervoor kiezen alleen prepaid internetbundels te kopen. Via deze manieren is het niet nodig om te betalen voor belminuten en sms’jes, wat natuurlijk zonde zou zijn voor gebruik in een tablet.

Data only simkaart

Een datakaart werkt meestal ook via een prepaid aansluiting. Het grootste verschil is dat deze puur voor internet is ontwikkeld. Hierdoor maak je gebruik van goedkopere data, maar kun je dus niet bellen en sms’en. 

Data only simkaarten zijn geschikt voor tablets, omdat een tablet natuurlijk ook alleen voor internetten is ontwikkeld. Een prepaid data only sim voldoet hier dus voor. Je bepaalt zelf met hoeveel data je opwaardeert en wanneer je dit doet.

Meer hierover lees je op de data simkaart pagina van prepaidsimkaarten.be

Abonnement voor je tablet?

Hoewel het ook mogelijk is een mobiel abonnement voor je tablet af te sluiten, betekent het wel dat je dan vaste kosten hebt. Dit is voor een telefoon gebruikelijker, omdat mensen deze regelmatig gebruiken voor bellen, sms’en, en internetten. Voor internet op een tablet kiest men echter liever voor prepaid. 

Mobiele abonnementen zonder telefoon afsluiten kan via sim only. Hierbij ontvang je alleen een simkaart en hoef je dus geen telefoon erbij aan te schaffen. Je sluit dan een bundel af voor een bepaalde hoeveelheid belminuten, sms’jes, en MB’s per maand. Ga je een sim only abonnement voor je tablet afsluiten? Kies dan voor een bundel met zo weinig mogelijk belminuten en sms’jes, gezien je deze dus niet zal gebruiken met je tablet.