juli 20, 2024

Honden en je tuin: zo combineer je ze

2 min gelezen
honden en tuinen tips

Houd jij van je lieve hond? Maar houd je ook ontzettend veel van je mooie tuin? Dan weet je dat die twee nog wel eens kunnen botsen. Toch wil je beide in je tuin hebben. Het is mogelijk om je planten én je hond of zelfs meerdere honden beide succesvol naast elkaar te laten leven in de tuin. Hoe? Daar gaan we je hier meer over vertellen. Een tipje van de sluier: koop goedkoop kunstgras. Lees snel verder!

Leg kunstgras in de tuin

Honden houden ervan om te graven. Daar kunnen we niet omheen. En hoe erg je ook je best doet, de meeste honden zullen het niet willen afleren. Je prachtige gazon heeft het waarschijnlijk al meerdere keren moeten ondervinden. De oplossing? Koop kunstgras! Door kunstgras te leggen in de tuin kunnen de honden niet alleen geen kuilen meer graven; je tuin gazon ziet er ook nog eens het hele jaar door perfect uit. Daarnaast hoeft kunstgras helemaal niet duur te zijn. Op het internet zijn genoeg opties te vinden om mooi goedkoop kunstgras te kopen.

Kies je planten zorgvuldig

Hoewel planten er prachtig uitzien, zijn ze niet altijd even geschikt voor een hond in de tuin. Denk daarbij bijvoorbeeld aan cactussen. Als je hond in de tuin aan het spelen is en daarbij achter een muis aangaat, kan hij zomaar terugkomen met cactusnaalden in zijn vacht of snuit. Dat wil je natuurlijk niet. Neem je een hond, haal dan de stekelige planten uit de tuin. Maar denk ook aan giftige planten. Honden kauwen nu eenmaal graag op dingen. Kies daarom de planten in je tuin zorgvuldig en check of ze geen kwaad kunnen voor je hond.

Plaats planten en bloembedden hoger

Tot slot een handigheidje: zorg dat je planten en bloembedden hoger zijn geplaatst dan je gazon. Hierdoor kan je hond er niet recht in rennen. Baken een stuk af met stenen of hout en vul dit met aarde en welke planten – ongevaarlijk voor honden natuurlijk – je maar wilt. Tenzij je hond de moeite doet om er in te springen, zal hij niet meer je bloembedden verwoesten. Vond je deze blog leuk om te lezen? Deel deze dan met je vrienden. Of klik op de volgende blog om verder te lezen!