juni 12, 2024

De regels en kosten van een begrafenis Breda

1 min gelezen
begrafenis Breda

Het verliezen van een dierbare is natuurlijk nooit leuk. Toch kan het gebeuren. Als dit zo is dan is het handig om van te voren te weten wat de regels en de kosten van een begrafenis Breda (kunnen) zijn. Zo is dit geen verrassing op de dag zelf. 

begrafenis Breda

De regels bij een begraving

Bij het begraven zijn er een aantal regels over de periode waarin dit mag gebeuren die handig zijn om van te voren te weten. Een begraving moet na 36 uur en voor 6 werkdagen na de dood gebeuren. De begraving mag niet eerder plaatsvinden zodat de politie tijd heeft om een onderzoek te doen indien er vragen zijn over de doodsoorzaak. Als een vroegere of latere tijd nodig is kan je van deze regels afwijken met toestemming van de officier van justitie of de burgemeester. Bij het termijn van 6 werkdagen tellen feestdagen en weekend niet als werkdagen. 

De kosten

De kosten van een begraving kan je niet in 1 nummer uitroepen zonder de specificaties te weten. De kosten kunnen ook erg verschillen gebaseerd op de verschillende aspecten die een rol spelen. Zo kan de prijs al verschillen gebaseerd op de locatie, maar ook de kosten van de uitvaart kunnen een verschil maken. Jouw specifieke wensen voor de uitvaart hebben een effect op de prijs, maar ook de locatie van de uitvaart. Verder heb je nog kosten voor het onderhouden van het graf.