mei 24, 2024

Een autovrije vakantie Vlieland, wat zijn de bezienswaardigheden?

1 min gelezen
Vakantie Vlieland

Ben je binnenkort van plan om in eigen land op vakantie te gaan? Dan is het zeker aan te raden om eens naar het eiland Vlieland te gaan. Sinds een aantal jaar is dit een ontzettend populaire vakantie bestemming. Houdt er tijdens de vakantie Vlieland wel rekening mee dat het eiland autovrij is. Je kunt er dus heerlijk wandelen en fietsen, maar een ritje in een auto is niet mogelijk. Gelukkig resulteert dit wel in ongerepte duinen en schitterende stranden.

Tot rust komen tijdens een vakantie Vlieland

Wil je even helemaal tot rust komen en jezelf weer helemaal opladen? Dan kun je ervoor kiezen om naar Vlieland te gaan. Het Waddeneiland is namelijk autovrij. Hierdoor is het ontzettend geliefd, zelfs onder een aantal BN’ers. De bekende presentator Robert ten Brink heeft er zelfs een eigen huis. Dit heeft vooral te maken met de rust die je kunt vinden als je op het eiland bent. Sinds een aantal jaar is het eiland ontzettend populair en dit zorgt ervoor dat het eiland steeds duurder wordt. Toch is een vakantie Vlieland zeker de moeite waard. 

Vakantie Vlieland

De bezienswaardigheden van Vlieland

In Vlieland kun je dus terecht om even helemaal tot rust te komen. Echter, daarnaast is het ook mogelijk om van de cultuur te genieten. Je kunt bijvoorbeeld eens naar het Museum Tromp’s Huys gaan. Ook is de Bierbrouwerij Fortuna een ontzettend leuke bezienswaardigheid, tenminste, als je een bierliefhebber bent.