mei 19, 2024

Meren in italië, wil jij hierheen?

2 min gelezen
meren in italie

Wil jij op vakantie maar weet je niet waarheen? Dan zou Italië een goede optie zijn. Dit land heeft veel natuur en historie gemixt met de moderne tijd. Het is daarom ook een leuk land om heen te gaan met lekker eten. De beste manier om Italië te zien is een auto te huren of zelf met de auto te gaan. Maar de eerste vraag is waar begin je? Moet je naar het noorden of juist het zuiden rijden? moet ik eerst naar de grote steden of juist naar de kleine? Het verschilt heel erg dus maar het maakt niet uit waar je begint. Je komt gegarandeerd langs meren in Italië. De meren zijn schitterend en trekken jaarlijks bezoekers over de hele wereld. Italië bevat de mooiste meren ter wereld. De meren Como, Garda, Maggiore, Trasimeno en Bolsena zijn allemaal schilderachtig en elk meer is uniek op zichzelf. Het is moeilijk om te zoeken welke meren in Italië mooi zijn. Daarom weten ze bij woty.nl meer!

Italië telt in totaal meer dan 400 meren en duizenden kleinere watermassa’s lagunes en rivieren. De meren in italië variëren sterk in grootte en vorm. Sommige meren zijn ook erg afgelegen en daar kan je goed rust vinden. Andere meren worden omringd door toeristen, campings en hotels. 

meren in italie

Meer van bolsena

Het Bolsenameer in Italië is een bekende toeristische bestemming en erg geliefd bij de toeristen als Italianen zelf. Het ligt ongeveer 50 kilometer onder Rome. Het staat bekend om de flora en fauna en biedt tegenwoordig ook meer recreatieve activiteiten door de bezoekers. Het is dus ook makkelijk om vanaf hier naar Rome te gaan. Dit is de mooiste stad in Italië met veel historie. Ben jij op zoek naar meren in Italië? Neem dan een kijkje op de site voor meer informatie.