juli 20, 2024

Tips voor een heerlijke vakantie in de Dordogne

2 min gelezen

Frankrijk is een zeer geliefd vakantieland onder Nederlanders. Dit land bestaat uit meerdere streken waar je heerlijk kunt vertoeven. Zowel aan het strand als in het binnenland. Een van de meest populaire streken is de Dordogne. Dit gebied staat bekend om de gezinsvriendelijke campings, prachtige natuur en mysterieuze grotten. Heb jij een vakantie naar de Dordogne op de planning staan? Wij geven je graag tips om deze vakantie tot een groot succes te maken!

Bezienswaardigheden

Wie een vakantie in de Dordogne heeft gepland, kan zich voorbereiden op een plek vol met bezienswaardigheden. De Dordogne ligt in het binnenland ten zuidwesten van Frankrijk. Het is de op twee na grootste streek van Frankrijk. Cultuurliefhebbers kunnen hier genieten van historische kastelen, die hoog op de rotsen staan. Het uitzicht vanaf hier is adembenemend! Hiernaast ligt vlakbij Les Eyzies een gebied met grotten die vroeger bewoond zijn geweest. Het merendeel van deze grotten is nog steeds toegankelijk voor toeristen. Hier kijk je je ogen uit! Muren bevatten schilderingen en de grotten zijn oneindig diep. Naast deze activiteiten kun je natuurlijk ook schattige kleine dorpjes bezoeken en in contact komen met de locals. Geniet van de heerlijke wijn en de lekkere hapjes!

Accommodatie

Naast dat de Dordogne genoeg bezienswaardigheden heeft, wil je natuurlijk wel eind van de dag heerlijk kunnen slapen bij een fijne accommodatie. Er zijn diverse vakantieparken in Frankrijk waar je een huisje kunt huren, waarbij je van alle gemakken bent voorzien. Ben je meer van het kamperen en het verblijven in de natuur? De Dordogne kent ook vele campings waar jij je tentje kunt opzetten of met je camper kunt staan. Voor ieder is er wel een goede verblijfsplaats te vinden! Zorg er wel voor dat je op tijd boekt, om te voorkomen dat jouw ideale accommodatie straks is volgeboekt.