juni 12, 2024

Tips voor het renoveren van jouw trap

2 min gelezen

We betreden onze trap dagelijks. Na verloop van tijd is het dus niet gek als het materiaal van je trap gaat slijten en er niet mooi meer uitziet. Ook kan het zo zijn dat je het huis gaat verbouwen en dat je trappenhuis ook op de schop gaat. Maar hoe pak je het renoveren of verbouwen van je trap nu eigenlijk aan? Wij geven je graag een aantal tips!

Bedekking

We zien overal mooie plaatjes en programma’s over interieurrenovaties. Hier komt het trappenhuis ook vaak in voorbij. Zo zijn er diverse soorten bekleding en materialen, waarmee jouw trap een échte eyecatcher wordt. De laatste jaren zien we vooral veel houten trappenhuizen. Maar ook steen is een geliefde materiaalsoort. Dit in combinatie met spotjes onder de treden en jouw trap wordt een pronkstuk. Houd er rekening mee dat bij een traprenovatie open trap weer andere mogelijkheden zijn dan bij een gesloten trap. Bij een gesloten trap kun je bijvoorbeeld vloerbedekking of andere bekleding mooi door laten lopen, waarbij je bij een open trap juist weer de treden zelf goed benadrukken. Naast compleet nieuwe bekleding kun je er uiteraard ook voor kiezen om je huidige bekleding te renoveren en mooier te maken. Bij een houten trap is dit vaak een kwestie van schuren en verven.

Complete renovatie

Voor klusjes die je zelf niet kunt opknappen, kun je het beste hulp inschakelen van professionals. Hiermee bedoelen we dus wanneer je je trap grondig wilt laten vernieuwen. Traprenovatiebedrijven, zoals Stairz, hebben jarenlange ervaring en kunnen jou dus ook voorzien van een perfect trappenhuis. Zij controleren de huidige staat van de trap en wat er vervangen moet worden. Hier kun je zelf niet voor gaan stoeien, toch? Het voordeel van het uit handen geven van je traprenovatie is dat je tevens ook garantie hebt en de trap wordt voorzien van de beste materialen.