juni 12, 2024

Tips voor succesvolle fondsenwerving

2 min gelezen

Je wilt ergens geld voor in gaan zamelen. Wat een goed initiatief! Wellicht ben je er al achter gekomen dat dit iets lastiger is dan het lijkt. Je hebt het geld namelijk helaas niet binnen een paar seconden binnen. Daarom vind je hieronder 5 tips voor succesvolle fondsenwerving.

Neem de tijd

Allereerst is het belangrijk om de tijd te nemen. Een fondsenwerving is niet iets wat je even snel tussen de bedrijven door doet. Het is een langdurig proces waar je de tijd voor moet nemen. Stel daarom dus een duidelijk projectplan op. Maak een plan van aanpak zodat je weet waar je aan begint en zodat je weet wat je kan verwachten.

Schakel een bedrijf in voor fondsenwerving

Ben je druk en heb je er eigenlijk geen tijd voor? Schakel een bedrijf in voor de fondsenwerving. Het kan ook zijn dat je een duidelijk projectplan hebt opgesteld, maar dat je op bepaalde punten vastloopt. Geen stress, er zijn veel gespecialiseerde mensen die precies weten hoe jij dit het beste aan kan pakken.

Vertel een verhaal

Je haalt je geld natuurlijk of voor een belangrijk doel. Het kan zijn dat je een school wil gaan bouwen in Afrika of dat je gehandicapten wil helpen om iets toe te voegen op de arbeidsmarkt. Het maakt niet uit wat je doel is, overal kan je mensen mee raken. Dit als je maar een goed verhaal hebt. Neem de lezers mee in de belevenissen en laat ze zich inbeelden in de situatie. Leg emotie in je verhaal. 

Organiseer een benefietdiner of ander benefietevenement

Veel mensen gaan graag naar een benefietdiner of ander benefietevenement. Vaak zijn dit ondernemers die geld willen geven aan een bepaald doel. Daarnaast vinden ze het vaak een gezellig evenement waarop ze de kans krijgen om te werken. Ook schuilt bij hun ergens de gedachte dat ze zich goed voelen, omdat ze geld geven aan het doel. Dit zullen de andere mensen ook zien tijdens dit evenement en dat is goed voor hun imago.

Denk ook aan crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve manier om een project te financieren. Dit verloopt zonder tussenpersonen, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers. Het begint erbij dat een groep mensen te weinig geld heeft om een bepaald project op te starten. Om investeerders te zoeken bieden zij het project aan op een online platform en vermelden zij het benodigde bedrag erbij. Op deze manier kan iedereen investeren in het project.