maart 4, 2024

Wat is Raspberry Pi?

2 min gelezen

Raspberry Pi is een kleine computer ter grootte van een creditcard die oorspronkelijk is ontworpen voor educatieve doeleinden. Het is gemaakt om de volgende generatie potentiële programmeurs te helpen hun vaardigheden te verbeteren en een beter begrip te krijgen van hoe computerhardware werkt. De Raspberry Pi lijkt op een standaard moederbord, met zichtbare poorten en computerchips erop. Het bevat ook alle componenten die nodig zijn om in- en uitgangen aan te sluiten voor apparaten waarmee u verbinding wilt maken. De Raspberry Pi is er in twee varianten: Model A en Model B. Het belangrijkste onderscheid tussen de twee is dat het duurdere Model B een extra Ethernet- en USB-connector heeft. De overige specificaties en componenten zijn hetzelfde als beschreven op www.sossolutions.nl.

Gebruik van Raspberry Pi

Met behulp van een Raspberry Pi kan elke oude luidspreker of versterker worden omgezet in een draadloze luidspreker die vergelijkbaar is met een AirPlay-apparaat. Het enige wat je nodig hebt is een Raspberry Pi met een USB-adapter en de luidspreker. Een micro SD-kaart met de Pi Music Box-software is ook vereist. Een hulpkabel en een tweedelige adapter zijn ook vereist. Een USB-stroomadapter, 3-aderige draad voor een verlengkabel die past, en montagetape zijn ook vereist. Systemen die uw huishoudelijke apparaten aan en uit kunnen zetten, komen steeds vaker voor in moderne huizen. Samsung SmartThings, Nest en HomeSeer zijn enkele van de meest bekende automatiseringssystemen. Met een Raspberry PI kunt u echter uw eigen doe-het-zelf-automatiseringssysteem maken.

Raspberry Pi en mini-pc’s

Een van de belangrijkste redenen voor het succes van de Raspberry Pi is het kleine, compacte formaat en de betaalbare prijs. Dit brengt me bij een andere kleine maar krachtige technologie die we allemaal zouden moeten overwegen om in ons leven op te nemen: kleine pc’s. De enorme populariteit van de Raspberry Pi hielp mensen de talrijke voordelen van een kleine computer te herkennen. Het concept van een krachtige, draagbare en redelijk geprijsde computer hielp bij de verspreiding van de kleine pc-manie. Een micro-pc is een desktopcomputer in een kleine, compacte behuizing. Dit neemt veel minder ruimte in beslag dan een standaard desktop CPU-toren. Er zijn verschillende kleine Windows- en Linux-pc’s beschikbaar, met de keuze uit een Ready-to-Go-configuratie of een Barebones-versie.