juli 15, 2024

Groen huis: van groendak tot sedumdak met zonnepanelen

2 min gelezen
9 groendak

De wereld zit in een bijzondere situatie: de hoeveelheid mensen is op een recordhoogte en het einde van deze groei is nog niet in zicht. Daarnaast is de wereld onrustig en is het klimaat nog niet veel beter geworden dan een aantal decennia geleden. Het is dus tijd om te vergroenen en de woningen en leefruimtes van alle mensen te vergroenen: niet alleen door de isoleren en door een warmtepomp te installeren, maar ook door je huis, kantoor of bedrijfspand een groene uitstraling te geven: zo kan je kiezen voor een groendaktotaal groendak, een sedumdak met zonnepanelen of een huis met veel groen om zich heen!

Wat is een sedumdak?

Een sedumdak is een voorbeeld van een groendak. Sedum zijn eigenlijk een soort vetplantjes. Bij het aanleggen van een sedumdak wordt er eerst gecheckt of het dak van jouw woning, kantoor of bedrijfspand wel geschikt is voor de aanleg van een sedumdak, een sedumdak is namelijk wel wat zwaarder dan een regulier dak. Dan wordt er een laag aangebracht waar het sedum uiteindelijk op wordt gepoot. Deze vetplantjes kunnen goed tegen vocht of juist droogte: in ieder seizoen heb jij dus een mooi groen dak wat een bijzondere en zeer groene uitstraling aan jouw woning, kantoor of bedrijfspand geeft!

Wat zijn de voordelen van een groendak?

Een groendak, bijvoorbeeld een sedumdak, kent vele voordelen. Het belangrijkste is natuurlijk de milieuvriendelijkheid die het dak aan jou en de wereld te bieden heeft. Een sedumdak of groendak neemt bijvoorbeeld water op zodat het niet in het riool terechtkomt of zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Een ander voordeel is dat het dak over het algemeen wat langer mee kan gaan dan een zogenaamd normaal dak.  Daarnaast ziet het er gewoon heel mooi, groen en duurzaam uit. Wat jou en jouw bedrijf alleen maar ten goede kan komen. Perfect dus wanneer jij een bijzondere en groene dakbedekking wilt!