april 21, 2024

Hoe polyurea kan helpen bij het waterleiding dichten 

1 min gelezen
waterleiding dichten

Een waterleiding dichten is over het algemeen een dure, maar essentiële zaak. Als een waterleiding te lang beschadigt is, kan dit immers de waterschade alleen maar groter maken. Tegenwoordig bestaat er polyurea om een waterleiding weer waterdicht te maken. Maar wat is dit precies en waar moet er allemaal op gelet worden als je het toepast? 

waterleiding dichten

Wat is polyurea precies? 

Polyurea is een speciale waterdichte coating. Het reageert snel en droogt daardoor heel snel op. Daarmee is het de ideale coating om gaten waterdicht te maken, bijvoorbeeld in een waterleiding. Het is dan ook een geweldige uitvinding voor het waterleiding dichten. Het aanbrengen van polyurea is echter niet altijd even makkelijk en wordt over het algemeen aan professionals overgelaten. Deze letten op diverse zaken.

Waar moet men op letten bij het toepassen van de coating? 

Zo is het zeer belangrijk om je bewust te zijn van de omgevingstemperatuur van de ruimte waar het gat gedicht moet worden. Ook de luchtvochtigheid, vocht in de ondergrond, het dauwpunt en de verwachte weersomstandigheden moeten in acht genomen worden wanneer polyurea aangebracht wordt. Vanuit een meer technisch oogpunt moet er ook gelet worden op de voorbehandeling van een ondergrond en de detail aansluiting van die ondergrond. Voor een goede behandeling met polyurea is het dan ook aan te raden experts in te huren.