mei 19, 2024

Een nieuwe lamineer machine gekocht

1 min gelezen

Ons bedrijf bestaat al heel wat jaren en daardoor zijn de machines onderhand wel aan vervanging toe. Zo hebben wij een oude lamineer machine staan die zijn beste tijd wel heeft gehad. Daarom hebben wij bij Jorni Machines & Parts Internationaal B.V. een nieuwe machine gekocht. Een voordeel is dat de nieuwe machine een stuk kleiner is en minder geluid maken. . Dit komt omdat Jorni Machines & Parts Internationaal B.V. tandwielkasten en aandrijvingen direct aan de draaiassen bevestigen. 

Inmiddels hebben wij de nieuwe machine staan en al in gebruik genomen. Je merkt duidelijk het verschil dat deze machine een stuk minder lawaai maakt.  

Koud en warm lamineren

Omdat ik eigenlijk niet veel weet over het lamineren dus ook niet het verschil over koud en warm lamineren ben ik mij daar eens in gaan verdiepen. Koud lamineren gebruikte ik vaak thuis, wanneer één van mijn kinderen weer een diploma had gekregen of voor andere belangrijke papieren. Het warm lamineren gebruiken wij op het werk, maar daar komt veel en veel meer bij kijken en dat doe je niet zomaar even. Doordat je met warm lamineren de machine goed schoon moet houden is het van belang dat alleen ervaren mensen hiermee werken. Het risico dat een belangrijk document beschadigd kan worden is hier een stuk groter.