mei 19, 2024

Handig een tolk Arabisch

2 min gelezen

Als eigenaar van een kledingwinkel in exotische kleding kan je wel zeggen dat ik van alle markten thuis ben. Ik ben dan ook vaak in het buitenland, vooral Arabië te vinden om daar de nieuwste trends qua kleding in te kopen. Nog nooit heb ik daar problemen mee gehad tot de laatste keer dat ik in Arabië was om kleding in te kopen. Zelf spreek ik de taal niet, gelukkig heb ik hiervoor een tolk Arabisch aangenomen.  De verkoper kwam mij betrouwbaar over, maar toen ik eenmaal thuis was bleek het anders. De kleding welke ik in de winkel had gezien en uitgezocht leek totaal niet op de kleding welke ik mee had gekregen.   tolk Arabisch

Alles is goed gekomen en heb ik mijn geld terug gekregen

Gelukkig dat ik een tolk Arabisch van de  SIGV Tolken en Vertalers Coöperatie  had gevraagd om mij te helpen om mijn geld terug te krijgen, of anders de juiste kleding. Omdat het Arabisch voor mij niet te lezen is en zeker niet te verstaan, was ik wel blij met de hulp van de tolk. Zonder deze tolk had ik echt een kat in de zak gekocht en kon ik fluiten naar mijn centen.  Gelukkig is alles met een sisser afgelopen en heb ik mijn geld terug gekregen. 

De SIGV-tolken en vertalers zijn de enigen in Nederland die erkend zijn door de overheid als de specialisten op dit gebied. Iedere tolk of vertaler heeft een opleiding genoten voor gerechtstolk en juridisch vertaler en hebben hiervoor een SIGV-diploma voor behaald.