april 21, 2024

Heb jij BHV plannen?

1 min gelezen

Heb je BHV plannen om dit te gaan halen? Ik heb het ook gedaan. Denk goed na zodat je weet waar je aan begint. Er komt eigenlijk toch wel iets meer bij kijken dan een Eerste Hulp Diploma halen, maar ook dat hebben we nodig. Het plan van het bedrijf waar ik werk gaat er van uit dat je naast je werk ook nog eens stevig studeert en er een diploma bij haalt.

Hulpverlener is een grote verantwoordelijkheid

Natuurlijk, er staat ook een stuk verantwoordelijkheid tegenover. Als BHV’er ben ik niet alleen verantwoordelijk voor het verdelen van onze eerste hulp verleners over de ploegen, zodat er altijd toegang is tot een EHBO’er, er is nog meer. Als er binnen het bedrijf iets gebeurt, een ongeval, een brand of een andere ramp, ben ik ook de eindverantwoordelijke voor de goede organisatie van de hele hulpverlening. Dus ook voor de uitvoering van deze plannen en Rampenplan dat ik overigens ook samen heb gesteld, met anderen natuurlijk.

BHV opleiding doen?

Wil je buiten je vak nog iets betekenen voor het bedrijf waar je werkt, zelfs voor het bedrijventerrein en voor je stad, dan is een BHV-certificaat misschien wel iets voor jou. Er staat meestal geen beloning in geld tegenover, maar je weet wel zeker dat je iets doet dat nuttig is voor iedereen om je heen. Je kunt dan helpen bij het maken van de BHV plannen.