april 21, 2024

Hoe jij meer volgers krijgt op social media

2 min gelezen

Het is voor elk bedrijf belangrijk om social media kanalen bij te houden. Er zijn meer mensen die wel op social media zitten dan niet. Mensen kunnen niet meer zonder. Social media biedt heel veel mogelijkheden en het is daarom belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken. Je kunt dit natuurlijk zelf doen maar je kunt ook je social media uitbesteden.

Meerdere kanalen

Er zijn de afgelopen jaren ontzettend veel social media platforms uit de grond gestampt. Op al deze kanalen kun jij werken aan je zichtbaarheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Instagram, LinkedIn, Pinterest, Facebook, TikTok en YouTube. Meestal is jouw doelgroep op meerdere platformen te vinden. Belangrijk is dat jij daar ook te vinden bent voor hen en regelmatig iets post om hun aandacht bij jou of je bedrijf te houden. Wanneer jij accounts hebt op verschillende platformen heeft je klant de mogelijkheid om je te volgen op al deze kanalen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je ook regelmatig post op deze kanalen. 

Focus

Aangezien social media kanalen erg gegroeid zijn is er ook veel onzin te vinden. Het staat vol met berichten, foto’s en video’s, wat het lastig maakt om op te vallen. Daarom is belangrijk om de focus te leggen op een aspect. Je kunt die focus aanbrengen door te werken met een ijk-persoon. Deze persoon is jouw ideale klant. Je schrijft op wat voor iemand deze persoon is, wat zijn hobby’s zijn, hoe oud hij/zij is etc. Zo kun je beter bepalen wat deze persoon leuk en belangrijk vindt om te zien in zijn/haar tijdlijn. 

Social media uitbesteden

Als laatste kun je het beheer van jouw social media kanalen natuurlijk ook uitbesteden aan een partij die gespecialiseerd is in deze materie. Zij hebben expertise en weten waar ze mee bezig zijn. Op die manier dat je kanalen zeker in goede handen zijn. Daarnaast scheelt het jou veel tijd omdat het beheer van je kanalen heel veel tijd kan kosten. Zo kun jij je weer bezighouden met de kern van je bedrijf en waar je goed in bent. Als je hier interesse in hebt kun je eens kijken bij de social studio.