juli 15, 2024

Veel geluidsoverlast op kantoorruimte gemeten

1 min gelezen
geluidsoverlast kantoorruimte

Er zijn eindeloos veel kantoren waar men over is gegaan op de kantoortuin. Dat houdt in dat alle bureaus en dus alle medewerkers in een grote ruimte werken. Zonder muren, zonder aparte kantoren. Dat heeft positieve effecten maar zorgt ook voor veel geluidsoverlast in de kantoorruimte. Je collega’s zijn namelijk mensen en mensen maken geluid. Wat doe je daaraan?

Oplossingen voor geluid

geluidsoverlast kantoorruimte

Er zijn oplossingen zoals akoestische geluidswanden die je kunt plaatsen om de galm te voorkomen. Dat is heel prettig om in ieder geval het ergste geluid te dempen. Er zijn ook toepassingen in de vorm van panelen voor het plafond die kunnen helpen hierbij. Er zijn echter ook dingen die je zelf kunt doen.

Wat kan ik zelf doen?

Als jij snel last hebt van geluid dan kun je een geluiddempende koptelefoon mee naar je werk nemen. Zo kun jij je afsluiten van al dat geluid. Laat mensen wel even weten dat je de koptelefoon op hebt, anders gaan ze je misschien tevergeefs roepen. Daar kunnen anderen dan weer last van hebben dus dat is niet prettig. Daarnaast kun je zelf letten op het geluid dat je maakt: neem telefoontjes even op de gang en praat niet te hard als je naast een bureau staat.