juni 22, 2024

Waarom een condensor reiniging gebruiken?

1 min gelezen
condensor reinigen

Een condensor is heel simpel gezegd een apparaat die je gebruiken kunt om stoom of andere stoffen die in de gasvormige fase verkeren te condenseren naar de vloeistoffase. Condenseren betekent heel simpel gezegd het proces waarin gas of damp naar vloeistof wordt veranderd. Bij gebruik van een condensor is het condensor reinigen essentieel om het proces zo vloeiend mogelijk en vooral zo schoon mogelijk te laten verlopen.

condensor reinigen

Waar pas je het toe?

Kleine condensors die worden vaak luchtgekoeld om warmte af te voeren. Zoals condensors die verwerkt zijn in koelkasten en airco’s. Zonder dat je het wist heb je waarschijnlijk dus al een aantal condensors in huis, alleen deze zitten verwerkt in andere apparaten. Meestal gaat dit gepaard met een kleine ventilator om het koel te houden.

Stoom

Stoom is heel simpel gezegd de gasfase van water. Echte stoom is onzichtbaar en is dus eigenlijk gewoon waterdamp. desalniettemin zijn er drie soorten stoom. Natte stoom, verzadigde stoom en oververhitte stoom. Hier zitten kleine maar duidelijke verschillen in. En sommige vormen van stoom gaan ook in elkaar over. Het een wordt dan gecreëerd door de aanwezigheid van de ander. Je kunt stoom ook zelf creëren.