juni 22, 2024

Waarom regelmatig onderhoud en inspectie van magazijnstellingen belangrijk is

2 min gelezen
magazijn stellingen

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud en inspecties uit te voeren aan je magazijnstelling. Niet alleen zorgt dit voor een veiligere werkomgeving, maar ook heeft het een bijdrage aan een efficiëntere magazijnoperatie en besparing op kosten op de lange termijn. Door goed naar de stellingen te kijken kun je voordat er een ongeluk gebeurt ingrijpen. Je zal dan sneller een roestig schroefje zien dat erg belangrijk kan zijn voor de stabiliteit van de stelling. Ook heb je een kans op beschadigingen als je met een vorkheftruck goederen uit de stellingen haalt. Dit zal in eerste instantie nog niet heftig zijn, maar het is wel belangrijk om er op te letten.

Welke verschillende soorten palletstellingen zijn er

Er zijn veel verschillende soorten palletstellingen, om je een goed overzicht te geven hebben wij hieronder verschillende soorten palletstellingen beschreven.

·      Selectieve palletstellingen. Dit zijn de meest voorkomende palletstellingen die geschikt zijn voor het opslaan van pallets van verschillende afmetingen. De pallets worden op horizontale balken geplaatst, ondersteund door verticale frames.

·      Dubbelzijdige palletstellingen. Bij deze palletstellingen heb je toegang aan beide kanten van de stelling, waardoor ze ideaal zijn voor magazijnen waar je er aan beide kanten bij wilt kunnen.

·      Verrijdbare palletstellingen. Het bijzonder aan deze stellingen is dat ze op wieltjes staan. Hierdoor kan je ze makkelijk verplaatsen en kan je heel efficiënt met je ruimte omgaan.

Hoe begin je een kledinglijn

Het starten van een kledinglijn kan heel spannend zijn, maar ook leuk. Je kan echt je droom achterna. Let wel op dat je het goed voorbereid. In de fashion inductie heb je heel veel concurrentie. Wees dus secuur met het doen van marktonderzoek. En let op dat je origineel blijft met je ideeën want voordat je het weet heb je plagiaat. En natuurlijk heb je ook magazijnstelling nodig. Als je meteen met magazijnstellingen werkt dan weet je zeker dat de klanten de juiste producten krijgen. Omdat ze zeer overzichtelijk zijn. Het opbouwen van een merkidentiteit en het bepalen van prijzen en distributiestrategieën zijn ook cruciaal. Een succesvolle kledinglijn kan een lonende onderneming zijn zolang je maar bereid bent hard te werken, toegewijd bent en een visie hebt.